ONZE SCHOOL

’t Zwijsen gelooft in jou.

In je talent, in wie je bent.

Met zoveel unieke jonge mensen

is geen één pad hetzelfde.

Daarom denk je op het Zwijsen College

mee over je eigen leerroute,

die je zelf mee uitstippelt.

Verbreden? Verdiepen? Versnellen?

Als alles kan, kun je alles.

Je kiest voor het Zwijsen College, omdat:
 • je samen met andere brugklassers je eigen plek hebt binnen de school;
 • je in je eigen tempo mag leren op je eigen laptop
 • je bij ons bijzondere vakken als bèta, Chinees, informatica, natuurwetenschappen, onderzoeken & ondernemen en leefstijl kunt volgen;
 • we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren en niet alleen het leren voor de vakken;
 • onze enthousiaste leraren en je mentor er veel aan doen om je goed te begeleiden;
 • we een modern en kleurrijk schoolgebouw hebben;
 • je een jaar langer de tijd hebt om te kiezen wat het beste bij jou past: havo of vwo;
 • je zelf mag kiezen voor activiteiten die bij jouw interesses passen;
 • je in één, meerdere of alle vakken op het vwo in vijf jaar examen kunt doen;
 • je bijles kunt krijgen als je dat nodig hebt.
Zo maak jij je eigen Zwijsen
Wij zien dat iedereen talenten heeft. Onze school wil jou de kans geven om je talenten optimaal te ontwikkelen. Houd jij van kansen en uitdagingen? Ben jij leergierig en enthousiast? Wil jij het maximale uit jezelf halen? Dan is het Zwijsen College dé school voor jou! We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt in ons mooie gebouw. Je pauzeert samen met je klasgenoten op de vide en volgt je lessen in de gang ernaast. Gezellig je eigen vertrouwde plek in de school én je verdwaalt nooit. Op je eigen laptop werk je in je eigen tempo aan je eigen opdrachten op je eigen niveau. We zorgen voor afwisseling en begeleiding op maat. Je leert bij ons alles over een gezonde leefstijl en sporten veel. Je leert onderzoeken en ondernemen en kunt op uitwisseling naar het buitenland.
Als alles kan, kun je alles
Voor brugklassers worden veel leerzame en leuke activiteiten georganiseerd. We starten het schooljaar met een introductieweek en sluiten het af met een schoolkamp. In het eerste jaar trekt de mentor veel op met de mentorklas. Tijdens jouw schoolcarrière op het Zwijsen kun je ook: op uitwisseling, leren presenteren, 3D-tekenen, Chinees spreken, verantwoordelijkheid leren dragen, deelnemen aan (inter)nationale wedstrijden, leren samenwerken, bergbeklimmen in het klein, robots bouwen, sport extra, enzovoorts… Ook vinden we goed contact met ouders erg belangrijk.
Niveaus

Het Zwijsen College kent twee soorten dakpanklassen: havo/mavo en havo/vwo. Dakpanklassen stellen de vroege selectie een jaar uit en zorgen voor optimale ontwikkelkansen. Als het nodig is dan beslissen we voor deze leerlingen pas aan het eind van leerjaar 2 welk niveau het beste past. Leerlingen met een havo/vwo-advies, vwo-advies of vwo+-advies kunnen kiezen voor de havo/vwo brugklas of voor het Fast Lane vwo+.

 • havo/mavo: voor de potentiële havoleerling. Optimale begeleiding met een extra mentorcoach.
 • havo/vwo: voor de havist én de vwo-er. Les op maat, dus gedifferentieerd.
 • Fast Lane vwo+: voor de vwo-er of havo/vwo-er die van een uitdaging houdt. Keuze uit twee extra vakken: natuurwetenschappen of Chinees. Leerlingen op het vwo kunnen versnellen en in de vijfde klas kiezen om in één of meerdere vakken examen te doen. Ook kunnen zij er al eerder voor kiezen om het gehele vwo-diploma in vijf jaren te behalen. Gewoon zes jaren over het vwo doen, kan natuurlijk ook.

 

In het derde leerjaar van zowel havo als vwo kunnen leerlingen een profielkeuze maken: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek.

Terugblik voorlichtingsavonden

Hier vind je de presentaties terug van de voorlichtingsavonden op 22 en 24 november:

 • Havo / mavo
 • Vwo / havo 
Vragen?